Snekugler i Cirkusland

Snekuglen som rystes hvorefter sneen daler fint ned over landskabet er een af vores yndlingsting i juletiden. Rystekuglen kan sagtens laves sammen med børn, men den kan selvfølgelig også laves alene og er oplagt hvis nu man vil overraske børnene med, at Cirkus Summarum er kommet forbi nissedøren en nat i december – eller de hjælper til med at skabe, et nisselandskab med Cirkus snekugler?

 

For at lave en rystekugle skal du bruge:

– Et glas med låg, fx et syltetøjsglas, et glas fra babymos eller noget helt andet, jeg har brugt et fra små kartofler.
– Limpistol
– Baby olie eller vand med et par dråber glycerin
– Små plastik figure (1 – 2 figure er nok) – evt et lille juletræ eller en svamp
– Kunstig sne eller glimmer
– masser af glimmer
– Evt. papir og Lamineringsmaskine
– Evt. tape og piberensere

 

Start med at lime figurene på indersiden af låget med limpistolen, du kan også lime bunden til med kunstig sne, hvis du ønsker det, eller evt lave en lille forhøjning inde i glasset hvis dine figurer er meget små. ( jeg har brugt et andet låg for at skabe forhøjningen)

Hvis du ønsker at lave cirkushatte kan du bruge papir, klippe små halve cirkler og laminere det. Herefter limes halvcirklerne sammen til en cirkushat. Cirkushattene er limet sammen med limpistol og med masser af lim på dyrenes hoveder. Som bonus for at gøre det ekstra fint, er der også lamineret en lille stjerne som er limet fast på elefantens snabel.

 

Fyld rystekuglen med babyolie eller vand med lidt glycerin i, og drys glimmer i, Masser af glimmer ! – Jeg har også drysset lidt pailletter i.

Put lim på kanten af indersiden af låget og sæt det ned i glasset og skru godt fast.

Så er vi kommet til taget på glasset. Klip en cirkel i pap lidt større end glassets omkreds og klip en slids ind mod midten.

 

Fold Cirklen ind over hinanden indtil du er tilfreds med vinklen og størrelsen i forhold til glasset. Lim det karton der går ind over hinanden sammen.

Klip trekanter ud for at lave striber på taget. Du kan klippe på øjemål eller måle 1 cm op i hver side af papiret og tegne skråt imellem punkterne fra side til side.

 

Lim striberne fast med en almindelig limstift, og sæt en lille pompom, et lille flag eller noget helt andet på toppen.

Put masser af lim (med en limpistol) på glassets top (eller bund er det jo :)) og tryk låget fast. Hold det fast indtil det er tørt.

For at dække skruelåget har jeg sat lidt maskin tape og et par glitrenede piberensere rundt om. Du kan sagtens bruge noget andet, fx et lille bånd med en sløjfe.

Og HOPLA – så er snekuglen i Cirkusland færdig!

 

#cirkussummarumsk #cirkussummarum #detersjovtnåralleermed

Denne DIY er lavet af Heidi Korsgaard // denkreativesky.dk

Instagram @denkreativesky