Tylskørt til Cirkusprinsessen

VERDENS NEMMESTE TYLSKØRT - Lige noget for en ægte cirkus prinsesse :)

Du skal bruge:

  • Bukseelastik på ca. 1-2 cm bredde. Køb een meter så er du sikker på at have nok.
  • Tyl i den eller de farver du ønsker (jeg har brugt 5 farver og ca. 0.5 meter af hver)
  • Saks
  • Noget der fungerer som små vægte. Fx glas eller store taperuller
  • En blok eller bog, ca. A4 størrelse

Start med at folde tyllet på midten af hele dit stykke, fold så det stykke midt over på samme led og gør det én gang mere. Sæt vægte på så det bliver liggende. Nu kan du klippe strimler på tværs af din foldede længde. Del hver lange strimmel i 2 strimler (medmindre du laver skørtet til et stort barn eller en voksen, så bliver det måske for kort).

Når du har klippet alt dit tyl op skal du have lavet elastikken det skal sættes på. Mål rundt om maven på barnet og bind en knude så elastikken er lidt større end mavens vidde. Sæt elastikken rundt om din blok/bog så den er spændt ud.

Nu kan du binde strimlerne fast om elastikken som vist på billedet. Stram godt til og juster lidt med tyllen så det kommer til at sidde pænt.

Fortsæt næsten hele vejen rundt, men husk at holde øje med vidden. Elastikken giver sig nemlig i takt med at der bindes tyl på, så når det ser ud til at passe i vidden kan du lige prøve på barnet. Passer det fint klipper du den første knude op og binder en ny.

Sæt tyl henover knuden så den gemmes væk. Voila, færdig!

 

Cirkus hatten har jeg lavet af et stykke karton jeg har foldet som et kræmmerhus og limet sammen med limstift. Jeg har sat pompom’er af filt på og brugt et stykke smykkeelastik til at få hatten til at blive siddende.

Hvis du har lyst til at lege endnu mere Cirkus kan du sminke barnet som en klovn med stor rød mund og evt. sætte en klovnenæse til outfittet. Alt efter, hvor meget barnet har lyst til at klæde sig ud.

God fornøjelse!

#mitcirkussummarum #cirkussummaurm #detersjovtnåralleermed

Denne flotte DIY er lavet af Julia Lillienthal Svenningsen  // thevintagehausfrau.dk

Instagram @TheVintageHausfrau