Cirkus Summarum går til filmen

Vi er stolte af endelig at kunne afsløre, at Cirkus Summarum eventyret i år fortsætter efter sommerens forestillinger! Til oktober får årets familiefilm ”Sikke et cirkus” premiere i biografer over hele landet.

Det er den prisbelønnede instruktør og manuskriptforfatter Lotte Svendsen, der står bag ”Sikke et cirkus” med udgangspunkt i Cirkus Summarums magiske univers og med alle de kendte og elskede ansigter fra Cirkus Summarum; Cirkusdirektøren, Kristian Gintberg, Rosa fra Rouladegade, Hr. Skæg, Motor Mille, Onkel Reje, Bamse og mange flere. ”Sikke et cirkus” får biografpremiere 5. oktober – lige op til efterårsferien.

Lotte Svendsen siger: ”Jeg har altid haft sympati med Cirkus Summarum projektet og Muskelsvindfondens motto ”Plads til forskelle” kombineret med DR’s imponerende børne- og ungdomsproduktion. Da jeg selv fik mulighed for at skrive og instruere Cirkus Summarum-forestillingen i 2014, kom inspirationen væltende.”

Med ”Sikke et cirkus” håber DR at udvide det kendte og elskede Ramasjang-univers, og dermed give de mindste børn, og deres familier, en stor oplevelse.
– “Forhåbentligt giver vi dem en rigtig god biografoplevelse, der giver dem lyst til at opsøge det magiske cirkus igen en anden gang”, siger Pelle Møller, Indholdsredaktør på DR Ramasjang.

Handlingen i filmen følger cirkusbarnet Ramona, som elsker livet i og uden for manegen og ikke mindst hendes brogede cirkusfamilie. Men en række mystiske hændelser forstyrrer hendes verdensorden. Nogen holder øje med hende. Men hvorfor? Samtidig begynder hendes elskede far, Cirkusdirektør Kaj, at opføre sig underligt. Han er bange for at blive overhalet af det konkurrerende Cirkus Suverænum. Da Ramona med hjælp fra alle sine venner kommer på sporet af sin forfølger, bliver en stor hemmelighed afsløret. En hemmelighed som vil ændre Ramonas liv for altid!

Rollelisten tæller Rasmus Bjerg, Signe Lindkvist, Kristian Gintberg, Rosa Gjerluff Nyholm, Mikkel Lomborg, Mille Gori, Mads Geertsen og Søren Hauch-Fausbøll.

“Sikke et cirkus”
Instrueret af Lotte Svendsen
Premiere d. 5. oktober 2017 i biografer landet over

 

Fotocredit: Rolf Konow

Fotocredit: Rolf Konow