Cirkusskolen 2024

Så skal der leges cirkus! Herunder finder I forskellig inspiration og materialer, som I kan bruge til jeres cirkusleg. Det kan være en god idé at starte med at orientere jer i “legehæftet”, hvor vi har samlet masser af sjove cirkuslege. Nogle af de andre materialer her på siden – lydfiler, musik mm. – skal også bruges i legene, som er beskrevet i legehæftet.

Rigtig god legelyst!

 

PRINTBARE MATERIALER

Legehæfte

Dyremasker

Print selv cirkushat

Print selv popcornbæger

Print selv cirkusbilletter

Print selv Invitation

Forældreinfo

Artistkort

Yogakort

Mal selv artisttegninger

Diplom

Instrumenter

Fløjte
Gong gong
Guitar
Harpe
Rock Guitar
Trommer
Trompet
Violin

Dyrelyde

Abe
Elefant
Fugl
Får
Ged
Høne
Løve
Slange
Ulv

Cirkusmusik

Can't Help It by Shtriker Big Band
Chocolate Factory by Chocolate Factory
Homemade Apple Pie by Vicissitude
Play Play Play by Shtriker Big Band
The Circus Is in Town! by Western Wink

Muskelsvindfonden arrangerer Cirkusskolen

“Cirkusskolen” et lærings- og inklusionsprojekt for børnehaver i hele Danmark.

Muskelsvindfonden, der sammen med DR Big Band arrangerer Cirkus Summarum, står bag Cirkusskolen. Gennem Cirkusskolen sætter vi inklusion og forskelligheder på dagsordenen i børnenes hverdag. Alle institutioner i Danmark har mulighed for at tilmelde sig (først til mølle) og får herefter tilsendt en cirkuspakke, der indeholder en cirkusplakat med lege samt rekvisitter, der er skræddersyet til cirkusleg og dialog med børnene. Cirkuslegene er udarbejdet med 3-6 årige som målgruppe, men alle kan lege med.

50 inklusionseksperter har over tid bidraget til udviklingen af aktiviteterne i cirkuskassen, ligesom tre pædagogstuderende har researchet i over 300 timer på at udvikle lege og læring med afsæt i læreplanstemaerne.

Alle legene har fokus på at gøre børnenes forskelligheder til styrker, samt at alle kan deltage i legen uanset fysisk eller psykisk handicap, højde, motoriske udfordringer eller andet. For os skal børnene tale om, hvordan vi hver især er forskellige, for så bliver det endnu mere “normalt”, at vi ikke ligner hinanden, at vi hver især er gode til noget, og at der er plads til os alle. Vi bruger cirkusuniverset og de sjove cirkuslege til at sætte fokus på netop dette.

Læs mere om Cirkusskolen her.

BobleBobleBobleBobleBobleBobleBoble
plads 4109