Muskelsvindfonden arrangerer Cirkusskolen

“Cirkusskolen” et lærings- og inklusionsprojekt for børnehaver i hele Danmark.

Muskelsvindfonden, der sammen med DR Big Band arrangerer Cirkus Summarum, står bag Cirkusskolen. Gennem Cirkusskolen sætter vi inklusion og forskelligheder på dagsordenen i børnenes hverdag. Alle institutioner i Danmark har mulighed for at tilmelde sig (først til mølle) og får herefter tilsendt en cirkuspakke, der indeholder en cirkusplakat med lege samt rekvisitter, der er skræddersyet til cirkusleg og dialog med børnene. Cirkuslegene er udarbejdet med 3-6 årige som målgruppe, men alle kan lege med.

50 inklusionseksperter har over tid bidraget til udviklingen af aktiviteterne i cirkuskassen, ligesom tre pædagogstuderende har researchet i over 300 timer på at udvikle lege og læring med afsæt i læreplanstemaerne.

Alle legene har fokus på at gøre børnenes forskelligheder til styrker, samt at alle kan deltage i legen uanset fysisk eller psykisk handicap, højde, motoriske udfordringer eller andet. For os skal børnene tale om, hvordan vi hver især er forskellige, for så bliver det endnu mere “normalt”, at vi ikke ligner hinanden, at vi hver især er gode til noget, og at der er plads til os alle. Vi bruger cirkusuniverset og de sjove cirkuslege til at sætte fokus på netop dette.

Få besked når tilmelding til Cirkusskolen åbner

Er du interesseret i at tilmelde din institution til Cirkusskolen? Vi forventer at åbne for tilmelding til foråret. Som modtager af vores nyhedsbrev får du besked som én af de første.

Tilmeld nyhedsbrev

Instrumenter

Fløjte
Gong gong
Guitar
Harpe
Rock Guitar
Trommer
Trompet
Violin

Dyrelyde

Abe
Elefant
Fugl
Får
Ged
Høne
Løve
Slange
Ulv

Cirkusmusik

Can't Help It by Shtriker Big Band
Chocolate Factory by Chocolate Factory
Homemade Apple Pie by Vicissitude
Play Play Play by Shtriker Big Band
The Circus Is in Town! by Western Wink
BobleBobleBobleBobleBobleBobleBobleBoble
plads 4109