Om Cirkus Summarum

Cirkus Summarum arrangeres af Muskelsvindfonden og DR Big Band, og er et cirkus for børnefamilier, som opføres i København og Aarhus hver sommer. I cirkusteltets manege optræder velkendte karakterer fra DR Ramasjang i levende live sammen med DR Bigband i en unik cirkusforestilling.

Den første Cirkus Summarum forestilling blev opført i 2009, og siden da har Cirkus Summarum hvert år været en fast tradition for mange børnefamilier. 

I Cirkus Summarum inviteres de voksne ind i børnenes univers til et unikt og nærværende møde med alle de karakterer, som børnene kender fra DR Ramasjang. Vi skaber og levendegør dansk børnekultur, som er kendt fra TV, i cirkusteltet.  

 

Cirkus Summarum er et unikt univers, hvor mangfoldighed, fantasi, magi, musik og leg er omdrejningspunktet. Vores primære gæster er børnefamilier og bedsteforældre. Aldersgruppen, som forestillingen henvender sig til, er børn i alderen 3-8 år. 

Foruden forestillingen som opføres i cirkusteltet, har Cirkus Summarum også Danmarks sjoveste cirkusplads, som er fyldt med legeaktiviteter i børnehøjde. 

Cirkus Summarum har en vision om, at alle børn skal inkluderes i legen. Derfor er alle vores aktiviteter på cirkuspladsen handicapvenlige, ligesom vi hvert år også afholder en uge fyldt med inkluderende cirkuslege for institutioner landet over. Det kalder vi Cirkusskolen, og det kan du læse mere om her. 

Cirkusskolen

Hvert år afholder Cirkus Summarum ”Cirkusskolen”, som er en uge fyldt med cirkuslege og inklusion. Cirkusskolen er et hjertebarn skabt af Muskelsvindfonden og DR Big Band, som arrangerer Cirkus Summarum.

Alle institutioner i Danmark har mulighed for at tilmelde sig Cirkusskolen. Herefter får de helt gratis tilsendt en cirkuskasse fyldt med materialer, rekvisitter, og alt hvad de skal bruge for at lege med i Cirkusskolen en hel uge. Legene i Cirkusskolen er over tid udviklet af over 50 seje inklusionseksperter, og derudover har tre pædagogstuderende researchet i over 300 timer på at udvikle lege og læring til Cirkusskolen. Legene er udarbejdet med 3-6 årige som målgruppe, men alle kan lege med. 

Visionen bag Cirkusskolen er at hjælpe institutionerne til at inkludere alle børn i legen uanset psykiske og fysiske barrierer blandt børnene. Vi ved, at Cirkus Summarum og Ramasjang har en stor betydning for mange børn i børnehavealderen, og vi vil gerne bruge vores stemme til at lære børn noget, vi synes, er vigtigt. Nemlig at forskellighed er en smuk ting, som vi skal hylde og omfavne. At et fysisk handicap kan være en tydelig forskellighed og udfordring, men ikke en stor begrænsning, hvis vi samarbejder om at inkludere alle i legen.  

Tilmeldingen til Cirkusskolen 2022 åbner i løbet af foråret 2022. Du kan tilmelde dig Cirkus Summarums nyhedsbrev og få direkte besked i indbakken, når tilmeldingen åbner. Der er et begrænset antal cirkuskasser til rådighed, men her på hjemmesiden vil vi uploade materialeoversigter, aktivitetsbeskrivelser og diplomer, så jeres institution selv kan anskaffe sig de ting, som skal til for at gennemføre legene, hvis ikke I er blandt de heldige, der får en cirkuskasse 

Vores legekammerater

Muskelsvindfonden og DR Big Band er glade for, at så mange har lyst til at lege med os og med Cirkus Summarum. Tak til vores sponsorer, som hjælper os med at skabe plads til forskelle, sjov og leg omkring Cirkus Summarum med masser af spændende aktiviteter for både børn og voksne i teltet og på cirkuspladsen.

Er jeres virksomhed interesseret i at samarbejde med Cirkus Summarum? Vi er altid åbne for at høre om nye muligheder. Kontakt Malene på masc@muskelsvindfonden.dk

Drejer din henvendelse sig om muligheden for at sælge mad og drikke på cirkuspladsen, kan du kontakte Mette på mera@muskelsvindfonden.dk

Læs også mere her: Bliv partner – Muskelsvindfonden

Frivillighed

Alle du møder på cirkuspladsen, arbejder frivilligt i Cirkus Summarum. Uden alle vores frivillige kan vi ikke afholde Cirkus Summarum. Her kan du læse, hvad det vil sige at være frivillig på cirkuspladsen, og hvordan du tilmelder dig.

Det er sjovt, når alle er med!

- Muskelsvindfonden og DR Big Band arrangerer Cirkus Summarum. Alt overskuddet fra Cirkus Summarum går til Muskelsvindfondens arbejde for at støtte mennesker med muskelsvind og deres pårørende.

Overskuddet fra Cirkus Summarum går blandt andet til, at Muskelsvindfonden kan arrangere sommerlejre for børn med muskelsvind. Det går også til medlems-, forældre- og pårørendegrupper, om netværk, om lejre, om aktiviteter og rådgivning men først og fremmest om venskaber, fællesskaber og skab det selv. Vi elsker at være sammen, og hos os skal tingene ikke være på en bestemt måde. Bortset fra, at nærhed betyder alt – og at der er plads til alle.

Vi ved, at ikke alle kan alt, men alle kan noget. Vi arbejder også med inklusion i folkeskolen og daginstitutioner. Både ved at samle viden, så vi bedre kan hjælpe og give gode råd til børn med muskelsvind, forældre, lærere og pædagoger. Og ved at støtte de steder, hvor inklusionen er en hård nød at knække.

Langt størstedelen af Muskelsvindfondens indtægter kommer fra vores indsamlingsaktiviteter, der blandt andet tæller Cirkus Summarum, Cirkus Jul og Grøn. Vi samler på oplevelser, mens vi samler ind.